2019. május 12., vasárnap

Miért környezetbarát a télikert?

Energiatakarékosság és beépített terasz


Télikert és terasz energiatakarékosság.
Energiatakarékos télikert építése
A télikertépítés egyik célja, hogy javítsunk otthonunk energiahatékonyságán és energiatakarékosságot érjünk el. A beépített terasz önagában is jelentős rezsiköltség csökkenést eredményezhet, a különféle konstrukciók, az új generációs műanyag ablakok és ajtók, a korszerűsített fűtési rendszer még több előnnyel járhat.

Energiatakarékos nyílászárók


A házhoz épített télikert kiegészítő hőszigetelést és a napenergia hatékony hasznosítását jelenti. A nagy méretű üvegfelületek a modern technológiának köszönhetően a falak hő- és hangszigetelő tulajdonságaival rendelkeznek. Az energiatakarékos ablakprofil lényege, hogy több légkamrából áll, mely minimálisra csökkenti a hőveszteséget.

A műanyag ablakbetétek kialakításakor az energiatakarékosságot többféle konstrukciós elem biztosítja:

  • vastag üveglap
  • többkamrás üvegbetét
  • inert gázkitöltés
  • fényvisszaverő borítás.

A tökéletes szigetelést, a hőveszteséget a gumitömítések teszik lehetővé.


Energiatakarékosság télen és nyáron


A téli évszak energiatakarékos rendszere valamelyest különböznek a nyáron szükséges paraméterektől. A téli hónapokban az a cél, hogy a beépített terasz ne veszítsen hőenergiát, a nyári hónapokban pedig az a cél, hogy csak a szükséges mértékű napfény és meleget engedjünk a helyiségbe.

A Budapesten épített télikertek egyik legfontosabb feladata, hogy csökkentse a lakások és lakóházak hőenergia felhasználását.


Kiegészítő energiatakarékosság


A beépített terasz fenntartási költségeinek csökkentésekor a fűtési és hűtési költségek mellett a víz és elektromos áram takarékos felhasználásáról is gondoskodni kell. A minimális energiafelhasználású LED lámpák biztosítják a növények számára szükséges fényt, ugyanakkor minimális az energiafelhasználásuk és nem termelnek hőt.

A költséghatékony kert az öntözővíz felhasználásának mennyiségétől is függ. A saját kútból szerzett víz minősége nem minden esetben felel meg az öntözéshez, ez azonban a megfelelő vízkezeléssel megoldható.

A beépített terasz és a télikert kialakításakor az energiatakarékossági szint a tervező és építő szakemberek hozzáértésén és a felhasznált technikák és anyagok minőségén is múlik.


Miért és hogyan lesz környezetbarát a télikert? A télikert építése és a terasz beépítése komoly energiamegtakarítást jelent. Az energiatakarékosság pedig nem csak a zöld gondolkodás miatt fontos, hanem jelentős megtakarítást is eredményez. Néhány további téma, melyet érdemes lehet megismerni: télikert építés Budapest, szakszerű terasz beépítés, energiatakarékosság ára, műanyag télikert gyártás, beépítés otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése