2016. március 24., csütörtök

Télikerti bútorok: hintaszék-nyugágy

Berendezés beépített terasz télikert
Kényelmes pihenés a télikertben
A télikertépítés és tervezés utolsó fázisa a berendezés. Hogy kényelmesen pihenhessünk a beépített terasz magányában vagy éppen társaságában, megfelelő bútorok beszerzéséről is gondoskodnunk kell. Sok télikertet kombinált módon készítenek és terveznek meg a tulajdonosai. Ez azt jelenti, hogy a nyílászárók megnyitása után a kertünk és télikertünk a nyári időszakban egységet alkothat.
A kerti bútorok és a télikerti bútorok visszatérő problémája a tartósság. A szél hatása, a változó csapadékviszonyok, páratartalom, a napsugárzás ellen bárhogy impregnáljuk, bármilyen gondosan festjük be, nem tudunk tartós védelmet nyújtani. Különösen jól látható ez az ülőbútorok esetében, amelyek használat közben mindenképpen kissé megereszkednek, a kapcsolataik fellazulnak és átáznak. A nedvesség hatására felduzzadt fa a napon gyorsan kiszárad, összehúzódik és végül a ragasztott kapcsolatok szétszakadnak.
A fent említett okok miatt a télikertek számára az acélcsövekből készült kerti bútorok a legtartósabbak. A csövek előnyös jellemzőit a hintaszék-nyugágy példáján mutatjuk be, amelyet különösen erős, igénybevételeknek ellenálló szerkezettel kell elkészíteni.
Az egész szerkezetet varrat nélküli acélcső egyetlen darabjából készíthetjük, és hajlítás után a legmagasabb pontján hegesztjük, össze. A csövet satuban hidegen hajlítjuk meg. A hajlítást lassan, túl nagy erő alkalmazása nélkül végezzük. A mellső részen behelyezzük az ülés kereszttartóját.
A textilanyag zsebszerűen összevarrt felső részét a szerkezet tetejére ráhúzzuk. Az anyagot teljes szélességében átvetjük az ülés kereszttartóján, és alulról rúddal megfogjuk.
Az szerkezetet érdemes bevonni korrózióálló alapozófestékkel, majd megszáradás után zománcfestékkel, hogy télikertünk esztétikus berendezési tárgya legyen.

 Télikerti bútorok: hintaszék-nyugágy kell a szép és kellemes életvitelhez. A télikertépítéshez hozzátartozik a kényelmes és időtálló bútorokkal történő berendezés, a meghitt lakókörnyezet kialakítása. Foglalkozzunk a következő fogalmakkal: télikert, bútor, berendezés, nyugágy, tartós bútorok, teraszbeépítés, tervezés, gyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése