2016. július 15., péntek

Üvegből készült kerítés

Télikert üvegkerítés terasz medence
Télikert és üvegkerítés a medence körül
Teraszbeépítés és télikertépítés után a kertet is tegyük rendbe


A kellemes környezet megteremtése a kertben úgy lehetséges, ha a télikert vagy a terasz megfelelő harmóniába, szimbiózisba kerül kertünkkel. A beépített terasz lényege, hogy a napsütés zavartalanul betölthesse otthonunkat a téli időszakban. A kertben való pihenésnél jól esik, ha megfelelő módon elszeparálódunk szomszédjainktól, ugyanakkor a kerítés lehetőleg ne keltse a bezártság érzetét, ere az egyik megoldás az üvegből készült kerítés.

Egy áttetsző vagy átlátszó üvegből készült kerítés, mögötte a kert növényeinek színfoltjaival, már önmagában is különleges. Alkalmas módszer arra, hogy széltől védett helyet alakítsunk ki a szabadban, vagy a konyhakertet elválasszuk a gyeptől. Meggondolandó, hogy ez a berendezés egészen átlátszó vagy csak fényelosztó legyen, vagy olyan üvegből készüljön, amelynek felülete mintás.

Nyers tükörüvegből készül az ún. szekurit, amelynek fajtái között van átlátszó fehér vagy részben bronzos árnyalatú vagy különféle mintás felületű. Minthogy ez az üvegfajta, mint biztonsági üveg alkalmas a beépítésre, betonlábazattal kerítések céljára is felhasználható. Az üveget tartó betonfal vastagsága 20-30 cm, alapozási síkja a fagyhatáron van. A befogadó horony szélessége 35 mm, amelyet célszerűen kemény műanyag hab beépítésével alakíthatunk ki. A méretre gyártott üvegtáblákat megrendelhetjük télikertgyártóktól is.

 Üvegből készült kerítés, nem csak szép, de hasznos is. Az üvegből készült kerítés a kert ékessége lehet, és jól kiegészíti a télikertet vagy a teraszbeépítést és kellemes környezetet biztosít a hétvégi kikapcsolódáshoz. Fontos és érdekes témák: kert építés, kerítés gyártás, télikert berendezés, kellemes terasz, építés és gyártás, üveg ablak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése