2016. június 30., csütörtök

Virágok és díszcserjék a kertben

Kerttervezés virágok
A sokszínű kert gyönyörködtet

Kertrendezés a télikert és a kert találkozásánál


Télikert építésénél fontos szempont, hogy megfelelő és kellemes átmenetet biztosítsunk otthonunk, a télikert és a kert között. Az ízlésesen kialakított és megfelelően gondozott kert és beépített terasz jó hatással van pszichénk egészségére is, de természetesen esztétikai élményt is nyújt.

A kertrendezéshez sokan nem mernek hozzákezdeni, mert nem ismerik a különböző virágokat és nem tudják, hogy melyik fajtát ültethetik a kertbe, lássunk néhány tanácsot ezzel kapcsolatban.

A virágok közt érdemes megkülönböztetni az egynyárikat és az évelőket. Az egynyári virágokat minden évben magról újra kell vetni. A kert díszítésére legalkalmasabb egynyáriak: oroszlánszáj, őszirózsa, estike, hajnalka, mályvarózsa, fátyolvirág, rezeda, bársonyka, zinia, díszbab.

A virágágyak beültetésekor, ha több fajt és fajtát ültetnek egymás mellé, vigyázni kell a színek harmóniájára. Ilyenkor célszerű kiválasztani azt az alacsony növésű alapnövényt, amelyből a legtöbbet ültetik majd, s ezt lehet kisebb – nagyobb foltban más színű és magasabb növésű virágokkal tarkítani. Jó színhatást kelt egymás mellett például a kék és a rózsaszín, a sárga és a kék, a narancssárga és a fehér.

Nem ajánlható, hogy a kertben reprezentatív, díszkerti virágokat, pl. szalviát és kannát ültessenek. Ezek harsogó színe nem illik bele az üdülőtelki kert , a télikert, beépített terasz színharmóniájába.

A 15-20 cm magasra növő virágokat 20-25 cm, a 30 centiméternél magasabbra növőket 30-40 cm sor- tőtávolságra ajánlatos ültetni.
 Virágok és díszcserjék a kertben mindannyiunk örömére és gyönyörűségére. A télikert tervezésnél a növények elrendezését is érdemes figyelembe venni, hogy kellemes pihenőkertet tudjunk építeni, és ne össze-vissza ültessük a virágokat és növényeket. További érdekes témamegnevezések: télikert gyártás, otthoni növények, dísznövény telepítése, terasz beépítés okosan, pihenőkert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése