2016. február 22., hétfő

Télikert, mint konyhakert?

Egyre népszerűbb az üzleti célú kertészkedés a télikertben

Kárpátalján a gazdasági válság hatására az emberek találékony megoldásokkal próbálnak pénzt keresni. Az egyik legjobb megoldás, a fűszernövények termesztése a házhoz épített télikertben. Termeszthetünk babérlevelet, bazsalikomot, petrezselymet, kakukkfüvet, rozmaringot, borsos mentát, majoránnát.

Télikertben termesztett fűszerek
Fűszerkert, télikert - növénytermesztés
Kárpátalján Nagyszőlős és Sóhát falu között a Fekete-hegy lábánál van hagyományosan a melegház vidék. Itt mostanáig fóliasátrakban és üvegházakban termesztettek gyümölcsöket, zöldségeket. A vásárló kereslet változásával a hangsúly és a figyelem az üvegből, alumíniumból és műanyagból készült, állandó üvegház télikertek építésére terelődött.

A fűszernövényeket a háztartás igényeinek kielégítésére és a környékbeli éttermek számára termesztik és saját kezűleg szárítják, aprítják. A fóliasátrakban továbbra is műanyag fólia alatt termesztik a belső piacra szánt terményeket: káposzta, szamóca, uborka, paradicsom, paprika.
A kiváló minőségű műanyag ablakokat és ablakszerkezeteket gyártó cégek örülnek az új tendenciáknak, hiszen komolyabb marketing kampány nélkül is érkeznek hozzájuk a megrendelések télikertépítésre, télikertgyártásra.

Ukrajnában kiváló minőségű a termőtalaj, az úgynevezett „csernozjom”. A piaci igények felmérése után nyilvánvalóvá vált, hogy ez a mezőgazdasági ágazat további kampányfogások nélkül is kisegítheti a pénzszűkében lévő helyi gazdákat, kistermelőket.
Elképzelhető, hogy a közeljövőben tömeges marketing SMS-t kapunk a következő szöveggel: „Vásároljon kárpátaljai bioterméket: zöldségeket, gyümölcsöt, fűszereket a télikertből!

Télikert, mint konyhakert ez valóban lehetséges? Télikertben is bizony megtermeszthető a háztartásban oly nagyon nélkülözhetetlen gyümölcs, zöldség és fűszeradag amire a családnak szüksége van. Érdemes olvasni a télikert, fóliasátor, üvegház, üvegházi termesztés, konyhakert a télikertben témákról. Ivóvíz fertőtlenítés. Télikert és gyógynövény-üvegház építés - biotermék forgalmazás - gyógyító növények a teraszon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése