Télikert-építés: Üvegtáblák hangszigetelése

Télikert tetőkert építés
A télikert nyugalmához hozzátartozik a csend

Otthonos csendben a beépített teraszon is


Télen és nyáron egyaránt kellemes és meghitt nyugalmat nyújthat az otthonunkban kialakított télikert, a beépített terasz szoba. A pihenés zavartalanságához hozzájárul a csendes környezet, melyet szükség esetén a nyílászárók hangszigetelésével érhetünk el.

A télikertépítés és teraszbeépítés során használt nyílászárók hangszigetelését az üvegtáblák és az üvegbetétek minősége határozza meg. A legyártott és beépített nyílászárók hangszigetelésének javítására több mód is kínálkozik.

  1. Az egyik legegyszerűbb megoldás arra, hogy a megfelelő szintű hangszigetelést elérjük a beépített teraszon, az üvegtáblák számának növelése az ablakok és ajtók szerkezetében. Az üveglapok számának növelése a légkamrák számát is növeli, így a rétegek nagyobb hangszigetelést biztosítanak.
  2. Egy másik megoldás a hangok kívül tartására, ha a télikert műanyag ablakainak, külső üvegtáblájának vastagságát megnöveljük. Ha minimum 30%-al vastagabb külső üveglapot építünk a teraszablakba, az ellenállóbbá válik a hangrezgésekkel szemben és nem adja tovább a hanghullámokat a belső üvegtábla segítségével a szobába.
  3. A harmadik megoldás, hogy az üvegtáblák közötti légrést növeljük meg. A levegővel vagy inert gázzal töltött réteg vastagságától nagyban függ a műanyag nyílászáró hangszigetelő szintje.
  4. Az üvegtáblák hangszigetelésének egyik módja, ha ún. Triplex fóliával és gyantával erősítjük meg. Az ilyen módon gyártott üveg erősebb és szilárdabb lesz, ezáltal kevésbé veszi át a hanghullámokat, így azok nem terjednek tovább és nem háborgatják a télikertben pihenők nyugalmát.

Három kamrás üvegbetét
Többkamrás hangszigetelő
üveg terasz beépítéséhez
Az itt felsorolt módszerek egyenként, külön-külön és együtt alkalmazva is remek hangszigetelő tulajdonságokkal látják el a műanyag ajtók és ablakok üvegtábláit. Ne feledjük el, hogy a nagyszámú és vastag üvegtábla befolyásolja a beépített konstrukció súlyát és természetesen az árát is.

 Üveg terasz beépítés Budapest


A Budapesten épített télikertek esetében határozottan javallott a hangszigetelő üvegbetétek használata, hisz így akár a belváros zajában is kialakíthatunk egy nyugalmas kis szigetet, akár a saját kerti teraszunkon is.


Télikert-építés: Üvegtáblák hangszigetelése mindenki számára elérhető és érthető módon. A budapesti télikertek meghitt hangulatáról a jó hangszigetelő tulajdonságokkal bíró beépített üvegtáblák gondoskodhatnak, melyet az építés során a gyártótól rendelhetünk, aki garantálja a kiváló minőséget és az energiatakarékos hatásfokot a teraszbeépítésnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése