2017. november 25., szombat

Terasz beüvegezése, beépítése

Hogyan kezdünk télikertet építeni?


Amikor a ház bővítésén gondolkozunk, a terasz vagy a balkon beépítése tűnik járható útnak. A teraszt beépíthetjük kőművesmunkával, tégla vagy egyéb falazóanyag segítségével, de az rengeteg papír- és építőmunkával jár, nem beszélve arról, hogy a helyiség teljesen elveszíti eredeti funkcióját. A természettel való kapcsolat megőrzésének egyik módja, hogy üvegkonstrukcióval beépítjük a teraszt és egy jól szigetelő, beüvegezett télikertet építünk.

Beépített terasz
Beüvegezett, beépített terasz
Az üvegbetét vastagsága

A tervezés során rengeteg szempontot kell figyelembe venni, elsősorban a létrehozni kívánt helyiség funkcióját és nem utolsó sorban az építés költségeit. A télikert építés árára hatással van az üvegbetétek mérete, minősége és természetesen vastagsága is. A gyártáskor minden esetben a biztonságot tekintik elsődlegesnek, tehát a megfelelő paramétereket eszerint választják ki.

A télikert üvegbetétjében az ablaktáblák vastagsága a mérettől függ. A hossz és a szélesség növelésével együtt kell növelni az üvegtábla vastagságát is. A függőleges ablakkonstrukciók esetében az üvegbetétbe szerelt ablaktáblák vastagsága 4-5 milliméter, a közöttük lévő távolság 14-16 milliméter.

Üvegtető, infrafűtés

A tető beüvegezése vagy üvegtető gyártása esetén az üvegre nehezedő terhelést figyelembe véve az ajánlott üvegvastagság minimum 8 mm. Mivel az üveg konstrukció folyamatos napsugárzásnak van kitéve, télen pedig a hó súlyát kell elvizelnie, ezért javasolt az üvegtáblák közötti rést 12 milliméterre csökkenteni.

A tetőszerkezet és a ferde ablaktáblák minden esetben biztonsági üvegből készülnek, melyek nem törnek szilánkosra. Ajánlott az ilyen üvegfelületeket kiegészítő fóliabevonattal ellátni, hogy a télikertben pihenők biztonsága maximális legyen. A teraszbeépítéshez használt üvegbetétek gyártását és tervezését minden esetben a télikert gyártó végzi, aki szakszerű tanácsokkal i ellátja a megrendelőt.


Terasz beüvegezése és szakszerű beépítése Magyarországon is. Gyógynövények. Álomterápia. A gyógyító télikert építésének módja Budapesten és vidéken is a terasz beépítése üvegtáblákkal, műanyag és üvegbetét konstrukcióval, vagy egyéb modern eljárással és módon, melynek méretét és vastagságát a gyártó szabja meg a tervezés során és abból kalkulálja ki az árat a megrendelő számára. A pontos tervezéshez segítségét nyújthat, ha megismerkedsz és elolvasod az alábbi témákhoz kapcsolódó írásokat az Ayurvédikus télikertek weboldalán: télikert gyártás és építés, üveg berakása szakszerűen, műanyag ablak gyártása és rendelése, terasz beépítés gyorsan és jó áron.

3 megjegyzés:

  1. Jó napot szeretném a teraszt beüvegeztetni hogy müködik ennek a folyamata Budapest 20ker 4m X4m

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Érdeklődését köszönjük. Továbbítottuk az illetékes cégnek

      Törlés