2016. szeptember 10., szombat

Csatornázás a télikertben és beépített teraszon

Terasz télikertépítés víz, akvárium
Akvárium a beépített teraszon

A teraszbeépítésnél a szennyvíz elvezetéséről is gondoskodni kell


A télikert tervezésénél figyelembe kell venni, hogy milyen szabadidős tevékenységre fogjuk használni a plusz szobát, illetve a hely adottságainak figyelembevételével, szükség van-e az esővíz elvezetésének megoldására.

A szennyvíz elvezetése

A szennyvizet függőleges, ún. ejtővezetékek szállítják el az egészségügyi berendezési tárgyaktól (pl. a mosdótól). Az ejtővezetékek az alapvezetékbe kötnek be, amelyek a terasz padlószerkezete alatt a talajban szállítják tovább a szennyvizet, lejtéssel a szennyvízgyűjtő csatorna felé. A fő alapvezeték lehetőleg a közműbekötő helyiség padlója alatt fusson, mert ekkor ide egy ellenőrzőakna is beépíthető. Az ellenőrzőakna és az utcai szennyvízgyűjtő csatorna között vezet a bekötőcsatorna.

A beépített terasz vagy télikert valamennyi csőkapcsolatának vízhatlannak kell lennie. A kőagyag csövek karmantyújában peremes gumigyűrű tömítés van. A műanyag csövek tömítőgyűrűjét a karmantyúban kiképzett horonyba fektetik. Az azbesztcement csöveket tompán illesztik össze és szorítóhüvellyel teszik tömörré. A terasz alatt fektetett csöveket célszerű, ha műanyagból vannak gyártva, és a tervezés során gondosan kikalkulálják a fektetés helyét.


A bűzelzáró legegyszerűbb formája a télikertépítés során az S alakban meghajlított cső. Ebben a felső hajlatig állandóan víz áll, ez zárja el a bűzök útját. Figyelem: a fő ejtőcső szellőzését ki kell vezetni a tető fölé.

Csatornázás a télikertben és beépített teraszon fontos a megfelelő kényelmi szint eléréséhez. A télikertépítés és teraszbeépítés során a csatornázásra is oda kell figyelni, hogy műanyagból gyártott szennyvízcsöveket fektessünk le. További érdekes témák és kulcsszavak: terasz, beépítés, műanyag gyártás, télikert tervezés, szennyvíz, csatorna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése