2016. február 10., szerda

Fa télikert kupolatetővel

Egy valaha kupolatetős leégett ház télikertjének az újjáépítésére kaptunk megtisztelő felkérést. A ház nincs messze a jelenlegi ukrán-magyar határtól. Nem tudni, mi okozta a tüzet, miután a megüresedett épület elemeit szétlopkodták. Úgy döntöttünk, a munka jó részét nem  a helyszínen végeztük, a gyártás kényelmes üzemünkben történik.

A tulajdonos újra fában gondolkozik


A széles sávú mobilinterneten SMS-ben még tavaly leadott árajánlatkérés után egy megközelítő olcsó ajánlatot adtunk cserébe, amely szembetalálkozott a megrendelő megrendítő elképzelésével. Ezután a helyszíni felmérés során megvizsgáltunk és megtárgyaltunk minden részletkérdést, ami lehetővé tette, hogy pontos és hivatalos árajánlatot adhassunk a fából építendő télikert üvegkupolájéra. Amikor megszületett a megállapodás, hozzákezdhettünk a tervezői munkához. Jól felkészült mérnökeink gyorsan végrehajtották a tervezői feladatot és neki is kezdhettünk a tényleges megvalósításhoz. A kupola alapját adó alumínium szerkezetet lézeres méréssel vezérelt gépeken vágtuk ki és ügyes kézzel illesztettük össze. Ez a konstrukció a fa burkolat alatt láthatatlanná válik.

Helyükre kerülnek az üveg elemek


Az ékalakúra vágott üveglapokat  beemeltük és helyükre rögzítettük, majd kezdetét vette a gondos szigetelés és a végső csinosítás. Az üvegkupola kétségtelenül a megépült ház koronája lett. A ház sokkal fényesebbé vált, mintha csak az ablakokon keresztül érné az éltető napfény. Legfeljebb a tűzvész idején lehetett ennél is fényesebb. A mennyezetre feltekintve minden napszakban csodás élményben lehet része a tulajdonosoknak. Az így gyártott télikerteket egyre több család veszi igénybe pihenés céljából, ami érthető is, hiszen a kimerítő munka után egy hideg téli napon leginkább melegségre és kényelemre vágyunk. Évszázadokkal ezelőtt is építettek télkerteket, ám eleinte növényeket tartottak és gondoztak benne. Ma jellemzőbb a családi tűzfészek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése